/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un absolvent de Drept, cercetat de CNA. Ar fi pretins de la un inculpat 30 de mii de euro pentru a-i soluționa un dosar de viol

14 august 2019, ora 14:20

Un absolvent al Institutului Naţional de Justiţie s-ar fi prezentat ca judecător al Judecătoriei Anenii Noi şi ar fi pretins de la un bărbat 30 de mii de euro pentru a-i soluționa un dosar de viol.  Acum, acesta riscă până la șapte ani de închisoare. 

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), în primăvara anului 2019, tânărul l-ar fi convins pe un inculpat într-o cauză penală, pornită pentru comiterea unui viol, că îi poate obține achitarea la Curtea de Apel. Pentru serviciile sale, acesta ar fi cerut inițial 20 de mii de euro ca să-i influențeze pe magistrații de la Apel să dea o soluție favorabilă pe acest caz.

La finele lunii mai, Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpat, iar intermediarul ar mai fi cerut de la el zece mii de euro pentru a-i soluţiona dosarul deja la Curtea Supremă de Justiţie. Bărbatul s-a adresat cu un denunţ la CNA pe marginea căruia a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă.

În seara zilei de 13 august, intermediarul a fost reținut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de la 20 de mii la 30 de mii de lei sau închisoare de la trei la șapte ani. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram