Cetățenii care au participat la „Zilele Diasporei 2019”, eveniment organizat astăzi la Palatul Republicii, au aflat detalii despre acțiunile pe care le-a demarat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru a face cât mai accesibile și rapide serviciile consulare. Despre asta le-a vorbit ministrul Nicu Popescu, prezent la eveniment.

Oficialul a făcut și mai multe promisiuni cetățenilor moldoveni stabiliți în străinătate.

„Vom reduce de două ori termenul de aşteptare pentru acordarea documentelor moldoveneşti în cadrul misiunilor diplomatice.

Discutăm cu mai multe țări partenere pentru reducerea prețurilor la roaming, ca peste un timp, să nu mai primim sms la hotar cu prețuri enorme pentru utilizarea serviciilor de telefonie.

Am luat măsuri ca diaspora să aibă acces permanent la ambasadorii Republicii Moldova, pentru că ei sunt trimişi peste hotare în slujba cetățeanului. Nu voi tolera ca unii ambasadori să continuie să trăiască în „turnuri de fildeş”, departe de problemele oamenilor.

Vom promova cu intensitate diplomația economică, pentru o mai bună prezență a țării noastre pe plan economic internațional, precum şi atragerea investițiilor străine”, a enumerat Nicu Popescu, într-o postare pe facebook, toate promisiunile pe care le-a făcut la „Zilele Diasporei 2019”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!