/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ex-directorul Avia-Invest, deputatul Jardan, despre descinderile de ieri de la Aeroport: „Ridică multe semne de întrebare”

16 august 2019, ora 13:45

Deputatul fracțiunii Șor Petru Jardan, fostul administrator al companiei Avia Invest, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, a declarat că descinderile efectuate ieri la aeroport ridică multe semne de întrebare. Alesul poporului s-a arătat nedumerit de ce au fost efectuate percheziții în contabilitate, dacă în cadrul cauzei penale pornite recent de Procuratură sunt vizați vameșii și polițiștii de frontieră, cei care ar fi admis plecarea ilegală a lui Ilan Șor din țară. 

„Perchezițiile de ieri de la Aeroport dau semne de întrebare. În timpul în care oamenii legii efectuau percheziții, autoritățile au menționat că au fost ridicate unele probe care demonstrează infracțiunea. Probele trebuie ridicate, examinate, după care trebuie efectuată o concluzie. Dar în perioada în care ele au fost ridicate, au apărut informații precum că acestea atestă infracțiunea. Sunt niște momente care dau de bănuit. Vorbim de traversarea ilegală a frontierei, dar au făcut percheziții în contabilitatea întreprinderii și nu prea văd legătura”, a declarat Petru Jardan.

Referitor la plecarea ilegală a lui Ilan Șor din țară, prin elucidarea controlului vamal și al Poliției de Frontieră, Petru Jardan a declarat că așa ceva este imposibil. „Sunt mai mult niște insinuări. Colegii au făcut un comunicat de presă despre intrările și ieșirile din Aeroportul Internațional Chișinău și persoanele care au dreptul să le utilizeze”, a spus alesul poporului.

În prezent Petru Jardan este membru al consiliului de activitate a companiei Avia Invest. În cadrul cauzei penale pornite recent de Procuratură au fost vizați și angajați ai companiei Avia Invest.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram