Timp de 20 de zile, de când a fost lansat portalul votstrăinatate.ro, aproape nouă mii de cetățeni români, stabiliți cu traiul în străinătate, s-au înscris pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale, care ar urma să se desfășoare pe 10 noiembrie 2019.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) din România informează că, în doar 20 de zile de funcționalitate a portalului, numărul înregistrărilor pentru votul prin corespondență a ajuns la 8 890, depășind astfel numărul total al înscrierilor pentru votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare din anul 2016. Atunci doar 8 889 de români s-au înregistrat timp de cinci luni pentru același demers”, scrie ziaruldeiasi.ro.

Românii care au domiciliul sau reședința în străinătate mai au la dispoziție 26 de zile pentru a se înregistra pe portalul votstrainatate.ro. Aceasta este o modalitate sigură și comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări la secțiile de votare și fără costuri pentru cetățeni.

Amintim că în R. Moldova s-au format cozi imense la secțiile de votare la ultimele alegeri prezidențiale și parlamentare din România.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!