În primele șapte luni ale anului curent, 33 de persoane au murit în R. Moldova după producerea unor accidente la locul de muncă. Statistica a fost oferită de Inspectoratul de Stat al Muncii.

În total, până la 1 august, au fost înregistrate 239 de cazuri de accidentare la serviciu, în urma cărora au avut de suferit 245 de persoane.

Inspectorii au cercetat deja 23 de accidente mortale și 20 de accidente grave. În proces de cercetare se află alte 17 cazuri.

Totodată, comisiile întreprinderilor au cercetat 179 de cazuri de accidentare cu incapacitate temporară de muncă, în urma cărora au avut de suferit 184 persoane.

Inspectoratul de Stat al Muncii anunță că, începând cu16 iunie curent, cercetarea accidentelor de muncă a fost atribuită autorităților competente în domeniul siguranței ocupaționale și se efectuează de către inspectorii de muncă din cadrul acestor autorități.

Este vorba despre zece agenții de stat care investighează accidentele de muncă pe domenii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!