/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Fost director ANRE: „Tarifele la gaze vor crește și mai mult. Nici nu vreau să vă sperii cu cifrele”

missing
19 august 2019, ora 15:43

Fostul conducător al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) Victor Parlicov crede că tarifele pentru gaze vor crește mai mult decât se așteaptă autoritățile.

Acesta îl îndeamnă pe președintele Igor Dodon să grăbească negocierile cu autoritățile de la Moscova, pentru a obține o reducere la prețul de import al gazului din Federația Rusă.

Cât toți vorbesc despre creșterea tarifelor la energia electrică, vreau să vă anunț că tarifele la gaze vor crește și mai mult – nici nu vreau să vă sperii cu cifrele… Așa că, dacă Dl Președinte Igor Dodon vrea să amelioreze situația, trebuie să se grăbească, mai ales că n-ar trebui să fie prea dificil: în prezent, Federația Rusă aplică o taxă pentru exportul gazelor naturale, în mărime de circa 30%. Pentru consumatorii din R. Moldova ar fi simțitor, mai ales dacă luăm în considerare faptul că cea mai mare parte din gazele naturale livrate de „Gazprom” este consumată în regiunea transnistreană. Iar pentru bugetul Federației Ruse – o cifră infimă.

Popular vorbind, dacă și-au asumat și rușii (prin Kozak) de rând cu UE și SUA nănășia la nunta asta (chiar și temporară, deocamdată) ACUM-PSRM, păi să contribuie și ei la masa mare”, a ironizat Victor Parlicov într-o postare pe Facebook.

Amintim că, vineri, ANRE a decis majorarea tarifelor pentru energia electrică, iar experții economici cred că sunt inevitabile majorările și la prețul gazului.

Sergiu Tofilat: „Putem să-l numim şef la ANRE şi pe Papa de la Roma, dar asta nu va duce la scăderea tarifelor”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram