Fostul conducător al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) Victor Parlicov crede că tarifele pentru gaze vor crește mai mult decât se așteaptă autoritățile.

Acesta îl îndeamnă pe președintele Igor Dodon să grăbească negocierile cu autoritățile de la Moscova, pentru a obține o reducere la prețul de import al gazului din Federația Rusă.

Cât toți vorbesc despre creșterea tarifelor la energia electrică, vreau să vă anunț că tarifele la gaze vor crește și mai mult – nici nu vreau să vă sperii cu cifrele… Așa că, dacă Dl Președinte Igor Dodon vrea să amelioreze situația, trebuie să se grăbească, mai ales că n-ar trebui să fie prea dificil: în prezent, Federația Rusă aplică o taxă pentru exportul gazelor naturale, în mărime de circa 30%. Pentru consumatorii din R. Moldova ar fi simțitor, mai ales dacă luăm în considerare faptul că cea mai mare parte din gazele naturale livrate de „Gazprom” este consumată în regiunea transnistreană. Iar pentru bugetul Federației Ruse – o cifră infimă.

Popular vorbind, dacă și-au asumat și rușii (prin Kozak) de rând cu UE și SUA nănășia la nunta asta (chiar și temporară, deocamdată) ACUM-PSRM, păi să contribuie și ei la masa mare”, a ironizat Victor Parlicov într-o postare pe Facebook.

Amintim că, vineri, ANRE a decis majorarea tarifelor pentru energia electrică, iar experții economici cred că sunt inevitabile majorările și la prețul gazului.

Sergiu Tofilat: „Putem să-l numim şef la ANRE şi pe Papa de la Roma, dar asta nu va duce la scăderea tarifelor”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!