/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/FOTO. VIDEO/ 2000 de euro pentru a ajunge ilegal prin Moldova din Bangladesh în UE. Doi moldoveni, reținuți pentru migrației ilegală

missing
19 august 2019, ora 13:54

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care unul este fost polițist de frontieră, au fost reținuți de oamenii legii pentru că ar fi primit 2000 mii de euro de la mai mulți cetățeni străini pentru a-i ajuta pe cei din urmă să ajungă ilegali prin Republica Moldova din Bangladesh și Uzbekistan în Uniunea Europeană. 

Potrivit oamenilor legii, cei doi puneau la dispoziția unor cetățeni veniți din zone cu risc sporit de terorism documente de identitate false. Migranții erau cazați temporar pe teritoriul Republicii Moldova. Ulterior, aceștia erau transportați pe râul Prut până în România. Cei 2000 de euro erau achitați pe teritoriul României.

Organizatorii rețelei au fost reținuți în apropierea localităților de frontieră: Frăsinești, raionul Ungheni și Costești, raionul Râșcani. De asemenea, au fost depistaţi mai mulţi cetăţeni străini care intenționau să acceadă fraudulos în Uniunea Europeană.

Cetățenii străini aveau vârsta cuprinsă între 20 și 35 ani şi erau originari din Republica Populară Bangladesh și Republica Uzbekistan. Pe parcursul documentării primare a acestora, au fost asigurați cu hrană şi apă. Cetățenii moldoveni, organizatorii filierei de migrație ilegală, au fost reținuti pentru 72 de ore.

Foto: antiteror.sis.md

Totodată, în cadrul investigațiilor a fost stabilit faptul că, din raționamente de securitate națională, unii dintre cetățenii străini aveau interdicție de intrare în mai multe țări, inclusiv state ale Uniunii Europene.

La fel, conform datelor deţinute la nivelul Serviciului de Informaţii şi Securitate, cetățenii din Bangladesh aveau conexiuni directe cu persoanele reținute la începutul lunii iulie curent, în cadrul operațiunii comune a SIS și PCCOCS, când a fost documentată activitatea infracţională a unui grup de cetăţeni străini, organizatori ai unei filiere de migraţie ilegală către ţările Uniunii Europene, cu complici în Armenia, Italia şi Franța.

Cercetările sunt continuate în vederea depistării întregii activități infracționale și luării măsurilor legale ce se impun.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram