/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și un copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Leancă atenționează Blocul ACUM: „Ne-ați vândut rușilor. PSRM o să vă ia și Guvernul”

19 august 2019, ora 14:32

Fostul premier Iurie Leancă a scris un mesaj pe Facebook adresat liderilor Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase cărora le reproșează că au cedat prea mult socialiștilor și îi atenționează că aceștia vor ajunge să conducă și Guvernul, dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

„Cum ne-au vândut forțele „convențional europene” rușilor lui Dodon”, așa își întitulează Iurie Leancă postarea. „Ura, tovarîși! Dezoligarhizarea a reușit! – asta a mai rămas să spună Maia și Andrei după ce au transmis puterea în mâinile lui Dodon. Știam că nu au prea multă viziune, dar să dai dovadă de atâta iresponsabilitate politică e un act de trădare a propriilor cetățeni”, afirmă Leancă.

Acesta amintește că socialiștilor le-a fost cedată conducerea Centrului Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate a fost trecut  în subordinea directă președintelui, iar Ministerul Apărării este condus de fostul consilier al lui Igor  Dodon, Pavel Voicu.

„Deci, Sandu și Năstase au pus toată securitatea națională a Republicii Moldova la cheremul lui Dodon, un personaj care demult e o unealtă a Kremlinului. Afost depolitizată Curtea Constituțională, unde această Alianță Kozak a numit 3 membri de partid, iar Președinte al acestei Înalte Curți, „surpriză” – a devenit deputatul socialist Vladimir Țurcan”.

„Bravo, l-ați întărit pe Dodon mai tare decât ar fi visat el vreodată! Conștientizați pericolul pe care l-ați creat?…Că tot ați mai revenit și la sistemul proporțional, socialiștii pot să meargă ușor în alegeri anticipate și prin majoritatea obținută să vă ia și Guvernul. Felicitări, dragilor. Republica Moldova și instituțiile statului sunt, din nou, direct sub influența Moscovei”, adaugă Iurie Leancă.

Reacția acestuia a apărut pe Facebook, după ce Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram