/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Veste proastă pentru moldovenii stabiliți în Marea Britanie. Din 31 octombrie s-ar putea ciocni cu restricții de circulație

missing
19 august 2019, ora 16:24

Veste proastă pentru moldovenii care dețin cetățenie română și sunt stabiliți cu traiul în Marea Britanie. Guvernul de la Londra intenționează să pună capăt liberei circulații pentru cetățenii Uniunii Europene chiar din prima zi a Brexitului, din data de 31 octombrie curent. Cel puțin aceasta prevede noul plan al autorităților britanice. Asta în ciuda avertismentelor legate de haosul care poate surveni în acest caz, scrie independent.co.uk.

„Încetarea liberei circulații înseamnă că nu mai suntem obligați să acordăm acces nelimitat și necontrolat celor din țările UE atunci când vin aici și caută să lucreze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului de Interne din Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, noul secretar de stat britanic, Priti Patel, face presiuni pentru ca restricțiile de frontieră să fie impuse imediat pe 31 octombrie.

Până în prezent miniștrii au încercat să amâne problema liberei circulații până la aplicarea unor noi reguli de circulație, însă proiectul a fost amânat de Camera Comunelor.

Liberal – democrații britanici au condamnat accelerarea măsurii și au spus că este una „brutală“.

O organizație care reprezintă peste trei milioane de cetățeni ai Uniunii Europene în Marea Britanie spune că impunerea restricțiilor „deschide ușa pentru discriminare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram