Veste proastă pentru moldovenii care dețin cetățenie română și sunt stabiliți cu traiul în Marea Britanie. Guvernul de la Londra intenționează să pună capăt liberei circulații pentru cetățenii Uniunii Europene chiar din prima zi a Brexitului, din data de 31 octombrie curent. Cel puțin aceasta prevede noul plan al autorităților britanice. Asta în ciuda avertismentelor legate de haosul care poate surveni în acest caz, scrie independent.co.uk.

„Încetarea liberei circulații înseamnă că nu mai suntem obligați să acordăm acces nelimitat și necontrolat celor din țările UE atunci când vin aici și caută să lucreze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului de Interne din Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, noul secretar de stat britanic, Priti Patel, face presiuni pentru ca restricțiile de frontieră să fie impuse imediat pe 31 octombrie.

Până în prezent miniștrii au încercat să amâne problema liberei circulații până la aplicarea unor noi reguli de circulație, însă proiectul a fost amânat de Camera Comunelor.

Liberal – democrații britanici au condamnat accelerarea măsurii și au spus că este una „brutală“.

O organizație care reprezintă peste trei milioane de cetățeni ai Uniunii Europene în Marea Britanie spune că impunerea restricțiilor „deschide ușa pentru discriminare”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!