/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Programul „Drumuri Bune II”, anunțat de Guvernul Filip, n-a fost stopat. S-au redistribuit 650 de milioane de lei

missing
19 august 2019, ora 22:49

Programul „Drumuri Bune 2”, anunțat cu mult fast de Guvernul Filip, n-a fost stopat. Șeful Administrației de Stat a Drumurilor a anunțat astăzi că, în urma unei analize, pentru continuarea proiectului au fost redistribuite 650 milioane de lei. Cu acești bani, vor fi construite drumuri în localități care, conform autorităților, nu au beneficiat echitabil de sumele alocate pentru reparația drumurilor locale și comunale. Lista revăzută încă nu a fost făcută publică.

GHEORGHE CURMEI, ȘEF ASD: „Valoarea programului aprobat a fost de 1 miliard 750 lei. În legea bugetului sunt prevăzute 950 milioane. Avem un deficit. Din cadrul sumei de 950 de milioane, 280 milioane sunt datorii din lucrările executate în 2018, programul Drumuri Bune 1”.

Gheorghe Curmei a mai declarat că tranșa de 650 de milioane de lei a fost redistribuită și recalculată, în funcție de numărul de cap de locuitor. Astfel, cu acești bani vor fi construite drumuri în localități care au fost în mare parte ignorate de fosta guvernare.

GHEORGHE CURMEI, ȘEF ASD: „S-a făcut o medie. Media care revine pe cap de locuitor într-o localitate. Acest recalcul a reechilibrat alocațiile care s-au făcut anterior”. Recalculul ăsta de 650 de milioane – vom lucra în limita lui. Practic sub limita aceasta se calculează devizul de cantități pentru o lucrare completă”.

Șeful Administrației de Stat a Drumurilor a precizat că antreprenorii sunt deja pregătiți și mobilizați pentru a începe lucrările de reparație, care ar putea fi inițiate pe parcursul săptămânii curente. Anterior, noul ministru al Economiei, Vadim Brânzan, a suținut la începutul lunii curente că ultimele contracte din cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, inițiat de Guvernul Filip, vor fi realizate anul acesta, iar începând cu anul viitor se va pune cruce pe acest proiect. Anterior, ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a numit inițiativa democraților de a construi câte un kilometru de drum o inițiativă pre-electorală și spune că de la anul înainte va fi „altfel”. Totodată, dânsul a precizat că modul de alocare a mijloacelor bănești pentru aceste reparații a fost, de asemenea, a fost unul defectuos. În cadrul proiectului Drumuri bune 2, urmau să fie reabilitate 2600 de km de drum.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram