Comisia Electorală Centrală a stabilit astăzi un plafon pentru mijloacele financiare care vor putea fi transferate pe contul „Fond Electoral” al concurenților electorali la alegerile parlamentare noi, organizate pe 20 octombrie în patru circumscripții.

În urma calculelor, s-a decis că în „Fondul Electoral” al unui concurent vor putea fi transferate maximum 2,9 milioane lei. Suma a fost stabilită fiind luat la bază salariul mediu pe economie, de 6 975 lei. Plafonul a fost stabilit astfel: 0,5% din salariul mediu pe economie a fost  înmulțit cu numărul mediu de alegători dintr-o circumscripție.

Tot astăzi, Comisia Electorală Centrală a stabilit plafonul pentru suma care va putea fi virată grupurilor de inițiativă, care vor colecta semnăturile pentru candidații la alegerile parlamentare noi.

În urma calculelor, CEC a stabilit plafonul de 69 750 lei pentru fiecare grup de inițiativă în cadrul unei circumscripții uninominale.

Precizăm că, pe 20 octombrie, urmează a fi organizate alegeri parlamentare noi în patru circumscripții, odată cu alegerile locale, după ce au rămas vacante mandatele deputaților aleși în februarie: Maia Sandu, Andrei Năstase, Viorel Melnic și VladImir Plahotniuc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!