/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Diacov, despre situația de la CCM: „Casă de nebuni”

missing
20 august 2019, ora 11:47

„Casă de nebuni, numai așa poate fi calificată situația care s-a creat în jurul Curții Constituționale (CCM)”. Cu o astfel de reacție a venit deputatul Partidului Democrat (PDM) Dumitru Diacov după ce în spațiul public au apărut mai multe critici cu privire la numirea lui Vladimir Țurcan în fruntea CCM.     

„Casa de nebuni. Numai așa poate fi calificată situația care s-a creat în jurul Curții Constituționale. Deja, cred, această componență nu va mai fi în stare să funcționeze normal. Și asta din cauza populismului și dorinței de a promova cu orice preț propriile candidaturi. Păcat!”, a scris Dumitru Diacov pe pagina sa de Facebook.

Anterior, premierul Maia Sandu a scris pe rețelele de socializare că desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale știrbește încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară, iar ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a spus că va solicita demisia celor șase judecători de la CCM dacă nu vor declara public pentru ce candidatură au votat la funcția de președinte al Curții.

În această dimineață Domnica Manole a depus  o cerere prin care solicită să fie revizuite hotărârile de ieri privind alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale. Asta după ce ieri au apărut nenumărate critici în societatea civilă.

Ieri seară, judecătoarea Liuba Șova a anunșat în direct la TV8 că ar fi primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului care i-ar fi sugerat să-l propune pe Țurcan la funcția de președinte al CCM.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a declarat că votul a fost corect și neinfluențat, iar Liuba Șova a reacționat „bolnăvicios” pentru că nu i-a revenit ei funcția administrativă.

Și ministra Justiției Olesea Stamate a cerut ieri să fie anulate rezultatele votării de la CCM și le-a recomandat oamenilor legii să verifice dacă magistrații au fost influențați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram