/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/DOC/ Slusari: Avem bănuieli că Plahotniuc a cumpărat acțiunile de la BEM după ce statul a fost deposedat de pachetul de control

missing
20 august 2019, ora 12:07

Președintele Comisiei de anchetă care investighează devalorizarea sistemului bancar, Alexandru Slusari, declară că „există bănuieli rezonabile” precum că Vlad Plahotniuc, ex-lider al Partidului Democrat, ar fi cumpărat acțiunile de la Banca de Economii (BEM), după ce statul a fost deposedat de pachetul de control.

Acesta a expediat o solicitare către Procuratura Generală (PG), Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA), prin care cere informații despre beneficiarul final al companiilor: „Garant Grup SRL”, „Carmadean Development SRL”, „Wall Trend LTD”, „Tindet Project LTD”, „Catecco Prim SRL” și „Vlados Grup SRL”.

„Solicităm de la serviciile speciale verificarea acestui fapt, inclusiv prin colaborarea internațională”, a comentat Slusari.

Sursa: Facebook/Alexandr Slusari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram