Președintele Igor Dodon preconizează o vizită în Statele Unite ale Americii (SUA). Acesta spune că va susține un discurs de la tribuna Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Șeful  statului s-a întâlnit azi cu ambasadorul american la Chișinău Dereck J. Hogan și a discutat detaliile vizitei în SUA.

Am  agenda relațiilor bilaterale și am fost unanimi în opinia privind necesitatea intensificării acestora în toate domeniile de interes major.

„Pentru prima dată din anul 2005, Președintele Republicii Moldova va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. De asemenea, sunt planificate întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate.

În cadrul dialogului cu ambasadorul american, am reiterat angajamentul Administrației Președintelui de a promova o politică externă echilibrată, în condițiile unei interacțiuni constructive mult mai strânse dintre puterea executivă și cea legislativă din Republica Moldova”,  a comentat Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!