/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Domnica Manole: „Nu am votat pentru Vladimir Țurcan”

missing
20 august 2019, ora 13:45

Judecătoarea Curții Constituționale (CCM) Domnica Manole declară că nu a votat pentru alegerea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al CCM. Despre aceasta magistrata a anunțat pe pagina sa de Facebook, precizând că nu poate afirma cine a votat, deoarece votul a fost secret.

„Legea cu privire la Curtea Constituțională impune anumite obligații față de judecători de a nu divulga secretul deliberării, dar reieșind din interesul public major al societății față de Hotărârea din 19 august 2019 de desemnare a Președintelui CCM, de declarațiile unor colegi, făcute public, declar cu toată responsabilitatea, că nu am votat pentru alegerea președintelui CCM Vladimir Țurcan. Nu pot afirma fără temei cine a votat, deoarece votul a fost secret.

În această dimineață, Domnica Manole a depus  o cerere prin care solicită să fie revizuite hotărârile de ieri privind alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale. Asta după ce ieri au apărut nenumărate critici în societatea civilă.

La funcția de președinte al CCM au fost înaintate două candidaturi: cea a lui Vladimir Țurcan și cea a Liubei Șova. Judecătorul CCM Nicolae Roșca a spus că el a propus-o pe Liuba Șova la funcția de președinte al CCM. La rândul său, Liuba Șova a declarat că s-a votat pe sine în calitate de președinte.

Astfel Vladimir Țurcan a fost ales președinte al CCM cu patru voturi din șase, deși trei judecători spun că nu au votat pentru Țurcan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram