/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Igor Dodon: „Ce s-a întâmplat la CCM a fost o greșeală”

20 august 2019, ora 20:15

Ideea de a promova oameni politici la Curtea Constituțională nu a fost cea mai corectă, iar ceea ce s-a întâmplat la CCM a fost „o greșeală”. Asta a declarant șeful statului Igro Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Președintele afirmă că nu dorește să facă presiuni asupra magistraților și să propună soluții pentru depășirea crizei de neîncredere instalate după ultimele evoluții la Curtea Constituțională.

„Odată ce judecătorii au fost votați nu mai contează cine este președinte”, a spus Dodon, referindu-se la scandalul care s-a pornit în societate după alegerea lui Vladimir Țurcan la conducerea instanței.

Amintim că votul pentru Vladimir Țurcan la funcția de președinte al CCM a fost dur criticat și de Maia Sandu  și de Andrei Năstase, dar și de mai mulți deputați ai Blocului ACUM.

Judecătoarea Libua Șova a dezvăluit că a primit din timp un mesaj prin care I s-a sugerat să-l înainteze pe Țurcan la funcția de președinte.

Astăzi, judecătoarea Domnica Manole a cerut cs votul să fie revizuit. Magistrații s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza solicitarea Domnicăi Manole. Deocamdată, nu se știe ce au decis magistrații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram