/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Reacția lui Bolea la declarațiile premierului: „Votul socialiștilor pentru investirea Guvernului a știrbit încrederea în instituție?”

missing
20 august 2019, ora 10:54

„Când toți 35 de deputați ai Partidului Socialiștilor (PSRM) au votat pentru investirea Guvernului, acest fapt nu a fost unul grav, știrbind și mai mult încrederea în instituție?” O astfel de întrebare a venit din partea deputatului socialist Vasile Bolea după ce premierul Maia Sandu a criticat dur alegerea lui Vladmir Țurcan, parlamentar din partea socialiștilor, în funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM).

„Am deplină încredere în profesionalismul actualei componențe a CCM. Am încrederea că judecătorii CCM, numiți recent, vor da dovadă de caracter, corectitudine şi se vor supune doar constituției. În ceea ce ține de alegere în calitate de președinte al CCM a domnului Vladimir Țurcan, consider că este un bun profesionist , cu o experiență bogată care, prin prestația sa, va întoarce încrederea cetățenilor în această importantă instituție din statul nostru”, a scris Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook.

Anterior, premierul Maia Sandu a scris pe rețelele de socializare că: „desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale știrbește încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară”.

Deputatul Blocului ACUM Dan Perciun a scris pe pagina sa de Facebook că a votat în Parlament pentru o Curte echilibrată cu cel puțin teri judecători în care avea încredere și că a așteptat să fie condusă de un președinte apolitic.

În această dimineață Domnica Manole a depus  o cerere prin care solicită să fie revizuite hotărârile de ieri privind alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale. Asta după ce ieri au apărut nenumărate critici în societatea civilă.

Ieri seară, judecătoarea Liuba Șova a anunșat în direct la TV8 că ar fi primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului care i-ar fi sugerat să-l propune pe Țurcan la funcția de președinte al CCM.

Pe de altă parte, Vladimir Țurcan a declarat că votul a fost corect și neinfluențat, iar Liuba Șova a reacționat „bolnăvicios” pentru că nu i-a revenit ei funcția administrativă.

Și ministra Justiției Olesea Stamate a cerut ieri să fie anulate rezultatele votării de la CCM și le-a recomandat oamenilor legii să verifice dacă magistrații au fost influențați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram