/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Un consilier municipal, despre banda reversibilă de pe Alecu Russo: „Oamenii inventează pseudo-soluții”

20 august 2019, ora 15:07

Consilierul municipal Victor Chironda este de părere că banda reversibilă instalată astăzi pe strada Alecu Russo din capitală nu va avea efectul scontat. Potrivit lui, ambuteiajele în zona dată se formează din cauza cercului de la intersecția străzilor Alecu Russo și bulevardul Moscova, care nu permite trecerea unui flux mare de transport. 

„Capacitatea de trafic a unei străzi depinde nu de numărul de benzi ci de capacitatea de trafic al celui mai îngust loc al său. În cazul dat e vorba de cercul de la un centru comercial, care e principalul generator de ambuteiaje în acea zonă. El crează efectul de „gât de sticlă” care, indiferent de numărul benzilor care aduc traficul, nu poate permite trecerea unui flux mai mare de transport”, a scris Victor Chironda pe rețelele de socializare.

Prin urmare, consilierul municipal a propus ca traficul rutier în această zonă să fie dirijat de semafoare.

„Acolo unde fluxurile de automobile sunt mari și flotante, doar semafoarele adaptabile pot asigura un trafic eficient. Acum, în loc să fie reinstalată o intersecție semaforizată cu regim adaptabil, oamenii inventează pseudo-soluții. Chiar aș propune să facem măsurări de trafic și să vedem cât de multe minute vor economisi șoferii în urma acestei măsuri”, a mai scris consilierul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram