/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Uniunea Avocaților, îngrijorată de situația de la CCM: „Jocurile de culise sunt inadmisibile într-un stat de drept”

20 august 2019, ora 12:43

Situaţia de la Curtea Constituţională reprezintă în opinia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova  un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranța şi va știrbi total încrederea în sistemul de drept din Republica Moldova. Avocații sunt de părere că jocurile de culise sunt inadmisibile în acest caz. 

Uniunea Avocaților din Republica Moldova se arată îngrijorată de ultimele evenimente ce au loc pe scena politică și iminent afectează procesul de înfăptuire a justiției, precum și planurile de viitor la acest capitol.

„După ce instituția avocaționala a fost neglijată în ultima perioadă, nefiind participant la elaborarea proiectelor cu privire la reforma sistemului judiciar și asistând ca simplu spectator, situația de astăzi reprezintă un semn de alarmă pentru avocați

Jocurile de culise la care asistă societatea noastră în ultima perioadă aduc cu sine nenenumărate semne de întrebare și sunt inadmisibile într-un stat de drept. Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forța politică actuală, a trezit discuții și scenarii în rândul oamenilor și a persoanelor care nemijlocit fac parte din sistem sau sunt factori de înfăptuire a justiției.

După ce săptămâna trecută, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat poziția sa oficială cu privire la eventualele reuniuni ale judecătorilor și forțarea lor de a se poziționa în favoarea cuiva sau ceva, respingând acuzații precum că ar fi ei (CSM) organizatorii, astăzi șocul este și mai mare”, declară avocații.

În acest context, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a solicitat în mod public reorganizarea priorităților forței politice actuale și păstrarea cu demnitate a importanței unui stat de drept echidistant, obiectiv și corect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram