/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Fiodor, în cosmos! Primul robot umanoid al Rusiei a fost lansat în spațiu

23 august 2019, ora 06:30

Primul robot umanoid, Fiodor, a ajuns în Cosmos. Robotul rusesc a fost dotat cu un echipament și inteligență artificială pentru îndeplinirea unor sarcini în spațiul cosmic. Acesta se va afla în spațiu până la începutul lunii septembrie.

Ieri dimineață, Rusia l-a trimis în spațiu pe primul său robot umanoid, numit Fiodor. Misiunea mașinăriei este de a testa utilizarea eventuală a roboților pentru explorarea spațiului îndepărtat, scrie presa internațională. Skybot F850, numit şi Fiodor, a fost trimis pe Stația Cosmică Internațională, cu ajutorul unei rachete Soyouz, care a fost lansată azi de pe cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan. Robotul va ajunge sâmbătă la destinație, unde va rămâne până pe 7 septembrie.

„Vedere surprinsă de camera de sus, care arată în spate stația de lansare. Zborul se apropie de durata de trei minute. Totul e în regulă”.

Robotul umanoid argintiu are o înălţime de 1,80 metri şi o greutate de 160 de kilograme. Îi puteți urmări activitatea și pe reţelele de socializare. Pe Instagram şi Twitter puteți descoperi detalii despre viaţa sa cotidiană.

Printre principalele sale sarcini în Cosmos se numără imitarea mișcărilor umane, astfel încât să poată să asiste astronauţii de pe Stația Cosmică.

Fiodor nu este primul robot trimis în spaţiu. În 2011, NASA a trimis în spațiu robotul umanoid Robonaut 2, dezvoltat cu compania General Motors, care a avut aceleași sarcini, de a lucra într-un mediu periculos. În 2018, acesta a fost trimis pe Terra din cauza unor probleme tehnice.

În 2013, Japonia a trimis în spaţiu micul robot Kirobo, dezvoltat cu compania Toyota. Kirobo putea să şi comunice, însă doar în limba japoneză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram