Un salon de frumusețe din capitală a devenit astăzi un fel de închisoare, iar angajații au lucrat în uniforme de deținuți. Acțiunea este o formă de protest, pusă la cale de proprietarul salonului, indignat că Fiscul îl obligă să achite suplimentar o sumă de 30 de mii de lei. Asta, pe lângă cei 25 de mii pe care îi achită lunar.

Cine a intrat astăzi prin acest salon a fost deservit de frizeri, îmbracați mai neobișnuit: în uniforme de deținuți.

Ce rol îndepliniți astăzi în acest salon? De deținut. De ce? Pentru că nu ne lasă în pace FISC-ul și ne încalcă graficul.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8

„Noile uniforme ale specialiștilor n-au speriat clienții. Mai multe femei și bărbați au pășit pragul salonului și s-au lăsat pe mâna așa-zișilor infractori”.

Sunt o clientă a salonului de foarte mult timp știu cum profesează. Mi se pare o modalitate a FISC-ului de a te închide. E formă de protest foarte original.

Foarte Stilat. Dacă fac acest protest, să vedem ce va fi. Mi-e interesant și mie.

Ideea protestului îi aparține proprietarul salonului, Victor Micușa, care a scris aseară pe Facebook că a rămas șocat să vadă că Fiscul l-a taxat cu 30 de mii de lei, cu care nu este de acord. Stilistul acuză inspectorii că ar calcula impozitarea saloanelor de frumusețe prin deducție.

SINCRON VICTOR MICUȘA, PROPRIETARUL SALONULUI

Nu poți să ne bagi clienți virtuali. Să presupui că, prima jumătate de an, trebuiau să fie tot atâția clienți, după consumul de apă, cât și în a doua jumătate de an, din iunie-decembrie. Ei au calculat așa. La consumul de apă pentru perioada iarnă-primăvară, chipurile nu am dat la stat 30 mii de lei.

Proprietarul mai spune că lunar achită câte 25 de mii de lei și că din cauza acestor impozitări Republica Moldova se transformă în închisoare pentru antreprenorii mici. De cealaltă parte, Serviciul Fiscal de Stat a menționat într-un comunicat de presă că toate acțiunile de administrare fiscală întreprinse în raport cu salonul dat de frumusețe corespund întocmai legislației fiscale.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!