/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Rusia propune lichidarea munițiilor de lângă Colbasna. Dodon i-a mulțumit ministrul rus al apărării pentru aceasta

missing
24 august 2019, ora 16:27

Federația Rusă propune să se înceapă procesul de lichidare a munițiilor care se află la depozitul din apropierea localității Colbasna din regiunea transnistreană. De asemenea, Rusia este gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens. Despre ceasta a anunțat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în cadrul unei întrevederi cu președintele Igor Dodon. Șeful statului i-a mulțumit ministrului rus pentru această propunere.

„I-am mulțumit domnului Șoigu și în persoana lui – conducerii rusești, menționând că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii din regiune”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon i-a dat asigurări ministrului rus al apărării că această propunere va fi transmisă curând pentru examinare participanților formatului de negocieri 5+2 privind reglementarea transnistreană.

Amintim că Serghei Șoigu a venit în Republica Moldova la invitația șefului statului pentru a participa la evenimentele dedicate „eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă” care sunt organizate tot sub patronajul președintelui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram