/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Sesizare la CEC! Se cere amendarea Partidului Socialiștilor

missing
26 august 2019, ora 13:11

Partidul Socialiștilor este învinuit că își face deja campanie electorală în Chișinău. Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB) a sesizat Comisia Electorală Centrală și a cerut ca socialiștii să fie sancționați contravențional, pentru că „utilizează resursele administrative pentru vicierea opțiunii de vot a locuitorilor municipiului Chișinău”, în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Președintele USB, Valeriu Munteanu, se arată indignat de faptul că, la inaugurarea havuzului muzical din parcul Valea Trandafirilor, care a fot renovat cu bani din fondul municipal, au participat doar consilieri socialiști din CMC, în frunte cu deputatul Ion Ceban, care va fi candidatul PSRM pentru fotoliul de primar al Chișinăului.

„În seara zilei de 25 august reprezentanții Partidului Socialiștilor, în frunte cu deputatul Ion Ceban, candidat „declarat” al PSRM pentru funcția de primar al capitalei, au participat la o acțiune cu caracter electoral, de „inaugurare” fastuoasă a unui havuz în sectorul Botanica, lucrări finanțate de Primăria capitalei. Trebuie să menționez că la acel eveniment, deliberat nu a fost invitat niciunul dintre conducătorii interimari actuali ai capitalei, canalizându-se astfel toată atenția către reprezentanții PSRM, care au încercat astfel să utilizeze acest eveniment pentru a etala lucrarea făcută din bani publici drept o realizare de partid.

În aceste condiții, considerăm că se perpetuează practica încetățenită în mod special de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, când se utilizau în campaniile electorale resurse administrative pentru favorizarea propriilor candidați electorali, o practică vicioasă, ce, după cum s-a demonstrat cu prisosință, schimbă puternic opțiunile de vor ale alegătorilor”, a argumentat Valeriu Munteanu în sesizarea depusă la Comisia Electorală Centrală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram