Liviu și Aliona Cojan, originari din satul Colibași, Cahul, sunt plecați de mulți ani peste hotare. Au o afacere în domeniul transportului în Anglia, dar nu uită de satul natal. În cadrul evenimentelor consacrate Zilelor naționale ale Moldovei, dar și zilelor Diasporei, familia Cojan a donat o ambulanță pentru satul în care s-au născut.

Mașina nu este nouă. A fost restaurată, fiindu-i schimbat motorul și toată caroseria, dar și volanul a fost mutat pe partea stângă. Mașina va înlocui o autospecială uzată deja atât moral cât și tehnic. Ambulanța a fost transmisă Centrului de Asistență Medicală Urgentă Colibași, care deservește trei localități mari: Vadul lui Isac, Colibași și Brânza, scrie ziuadeazi.md

„Noi am făcut-o din suflet pentru suflet, pentru satul natal. Viața e cât o secundă, de multe ori o secundă poate să te ajute să rămâi în viață. Pentru aceasta am spus să luăm o ambulanță, cea mai dotată, ca să fie la moment pentru oamenii care au nevoie să fie ajutați. Ambulanța e făcuta cu drag pentru mult timp” a spus  Liviu Cojan.

„Sperăm să le fie de ajutor, să o folosească mai puțin, să fie cât mai puțini bolnavi, dar să fie la timpul potrivit la îndemână” a adăugat și soția sa Aliona.

„Este o mândrie pentru colibășenii noștri, pentru că cei plecați în lume nu uită de satul natal, de baștină, de graiul părintesc, fiind tot timpul cu gândul acasă. Această frumoasă familie, Cojan a făcut o donație nemaipomenită, un gest nemaipomenit. Aceasta mașină o să aducă o îmbunătățire a condițiilor și a serviciilor care le prestează specialiștii în domeniu. Am putut sa-i motivăm pe colibășeni să fie acasă nu numai prin gând, dar și prin fapte” a declarat Ion Dolganiuc, primarul satului Colibași, raionul Cahul.

Familia Cojan a primit titlul onorific de Cetățeni de Onoare ai satului Colibași.

Implicarea activă în viața satului Colibași a diasporei a început în anul 2016, odată cu participarea localității în proiectul PNUD Migrație și Dezvoltare Locală. De atunci, împreună cu cei de peste hotare, la Colibași a fost construită o sală polivalentă de sport, un centru de pompieri și salvatori voluntari și au fost implementate mai multe proiecte sociale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!