/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Sesizare la Poliție! Munteanu cere ca Igor Dodon și Zinaida Greceanîi să fie amendați

missing
28 august 2019, ora 10:34

Președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a trimis o sesizare la Ministerul Afacerilor Interne prin care a atenționat că Parlamentul și Președinția au încălcat legea pe 23 august, pentru că nu au coborât în bernă drapelele arborate pe clădirile instituțiilor, deși Guvernul a decretat zi de doliu și comemorare a victimelor regimurilor totalitare.

Valeriu Munteanu cere ca șeful statului Igor Dodon și președinte Parlamentului, Zinaida Greceanîi, să fie amendați.

„Mai multe instituții de stat, printre care: Președinția cu Igor Dodon, Parlamentul cu Zinaida Greceanîi și toate autoritățile din UTA Găgăuzia cu Irina Vlah, au sfidat prevederile obligatorii ale hotărârii de Guvern și nu au coborât drapele în bernă. În aceste condiții, factorii de decizie de la Președinție, Parlament și Executivul UTAG cad sub incidența art. 322 Cod Contravențional – Încălcarea modului de folosire a simbolurilor publice, fiind pasibili de răspundere contravențională, aplicându-li-se amenzi de până la cinci mii de lei”, scrie Munteanu.

Acesta s-a propus ca martor în cazul în care oamenii legii vor declara că nu au probe care să demonstreze încălcarea legii.

„Eschivarea MAI de la documentarea conform legii a acestor încălcări va fi considerată ca parte a unui scenariu intern al coaliției de guvernare, unde rolurile au fost împărțite de actorii politici, mimându-se în mod deliberat și orchestrat, procesele ce decurg din H.G. din 21 august”, a atenționat Valeriu Munteanu.

TV8 a publicat pe 23 august mai multe fotografii cu Președinția și Parlamentul, având drapelele arborate pe clădiri.

/FOTO/ În zi de doliu, drapelul la Președinție și Parlament nu a fost coborât în bernă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram