/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Mai mulți deputați, citați ca martori la Procuratură

missing
29 august 2019, ora 11:16

Mai mulți deputați au fost invitați la Procuratura Generală în calitate de martori în dosarul privind uzurparea puterii în stat. Despre asta a anunțat Dumitru Alaiba, care se va prezenta în fața procurorilor.

„Nimeni nu are absolut niciun drept să calce în picioare voința poporului, iar PD a făcut anume asta și timp de o săptămână de facto a controlat ilegal instituțiile statului. Dacă vrem să descurajăm ascensiunea unui viitor potențial uzurpator, trebuie să-l pedepsim dur pe precedentul. Cel mai mult Plahotniuc s-a simțit încurajat de faptul că nu l-am pedepsit pe Voronin. Nu e răzbunare în niciun fel. Este justiție. Ai comis crima – răspunde pentru ea”, a comentat deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba pe Facebook.

Amintim că procurorii au inițiat o cauză penală pentru uzurparea puterii în stat în baza unui denunț al ministrului de Interne Andrei Năstase.

Anterior, procurorul general interimar Igor Popa a emis ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale, pe motiv că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

După numirea în funcție a noului procuror general interimar, Dumitru Robu, a fost emisă o nouă ordonanță prin care a fost inițiată ancheta penală în baza sesizării lui Andrei Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram