/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Anchetă de serviciu la IGP, după ce Balan a semnat ordinul pentru asigurarea securității lui Serghei Șoigu

missing
30 august 2019, ora 15:41

Șefa Guvernului Maia Sandu a cerut explicații după ce s-a aflat că șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, a semnat un ordin cu privire la asigurarea securității ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Sandu afirmă că a fost inițiată o anchetă de serviciu pe acest caz.

„Am solicitat o explicație. Se face o cercetare de serviciu și în momentul în care o să prezinte această cercetare o să luăm măsurile de rigoare. Cineva nu a respectat ordinul prim-ministrului”, a declarat Maia Sandu, după ședința de astăzi a Guvernului.

Amintim că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost în R. Moldova la invitația lui Igor Dodon, pentru a participa la evenimentele organizate de socialiști, care au sărbătorit 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism.

Maia Sandu a declarat că vizita oficialului rus nu a fost coordonată cu reprezentanții Guvernului și aceasta nu poate fi oficială, ci privată.

Gheorghe Balan a declarat anterior pentru TV8 că a semnat ordinul pentru asigurarea securității lui Șoigu în baza unei interpelări a Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS).

Gheorghe Balan: „În ordin nu este scris că vizita lui Serghei Șoigu în Moldova a fost oficială”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram