/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Audieri în cazul privatizării „Air Moldova”

missing
30 august 2019, ora 13:13

Comisia parlamentară de anchetă  pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesiunilor va audia mai multe persoane în cazul vânzării companiei „Air Moldova”.

La data de 3 septembrie, ora 10:00, urmează să se prezinte la Parlament mai mulți foști oficiali ai Guvernului, care vor depune mărturii în cadrul investigației inițiate de deputați în urma privatizării companiei aeriene „Air Moldova”.

„Un grup numeros de foști oficialii vor răspunde la întrebări”, a anunțat pe Facebook președintele comisiei de anchetă, Igor Munteanu, fără a preciza numele foștilor funcționari care au fost chemați la audieri.

Amintim că „Air Moldova” a fost privatizată în toamna anului trecut. Agenția Proprietății Publice a anunțat atunci că a fost cumpărată de  „Civil Aviation Group”, o companie  fondată de un grup de investitori, între care cota cea mai mare era deținută de compania cu renume internațional „Blue Air”.

Compania de stat a fost vândută cu  1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, iar restul sumei au reprezentat datoriile companiei „Air Moldova”, pe care investitorul s-a obligat să le achite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram