/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Slusari, dezamăgit după audierea lui Filat: Misterul care a rămas nedeslușit și declarația pe care nu o crede

missing
30 august 2019, ora 14:09

Președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari, a rămas dezamăgit după discuțiile pe care le-au avut astăzi deputații cu fostul premier Vlad Filat. Parlamentarii nu au primit răspuns la principala întrebare pe care o au și au auzit declarații pe care nu le cred.

„Rămâne întrebare, totuși, cine a cumpărat acțiunile în 2013 de la Platon? A făcut acest lucru Șor sau în spate a stat Plahotniuc? De unde a luat Șor banii? Cu părere de rău, Filat nu a adus nimic suplimentar… Cum Șor a fost în stare să cumpere aceste acțiuni cu 10 milioane de dolari când tot Chișinăul știa că el e dator la tot businessul?”, a întrebat indignat Slusari.

Potrivit deputatului, Vladimir Filat a declarat în fața comisiei că nu a pledat pentru emisia suplimentară de la BEM și a numit câteva persoane care ar fi vinovate de frauda bancară: Iurie Leancă, Valeriu Lazăr, Dorin Drăguțan și Andrian Candu.

„Dânsul a mai făcut o afirmație în care eu nu cred, precum că nu a știut că beneficiarul emisiunii suplimentare devine Ilan Șor. Era absolut clar cui aparțin aceste firme”, a adăugat Slusari.

Comisia de anchetă ar urma să prezinte un raport privind frauda bancară la ședința Parlamentului, la începutul lunii octombrie.

„Voi insista ca toate tonele de materiale cu care a lucrat comisia să fie desecretizate. Societatea trebuie să cunoască cap-coadă tot ce s-a întâmplat cu acest jaf din sistemul bancar”, a promis Alexandru Slusari.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram