/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Meteorologii au prelugit Codul galben de caniculă pentru încă câteva zile. Se menține pericolul excepțional de incendii

missing
31 august 2019, ora 08:35

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizările legate de temperaturi înalte până pe 4 septembrie. În aceste zile temperaturile se vor menține în aria de 31-33 grade Celsius. De asemenea, a fost prelungit Codul galben de pericol excepțional de incendii până pe 5 septembrie.

Astfel, în intervalul 30 august – 4 septembrie din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor ridicate pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Riscurile legate de temperaturile înalte sunt legate de afectarea stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii), afectarea capacităţii de muncă, veştejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram