Ministerul Educației: Părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine

01 septembrie 2019, ora 08:47

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin prin care atenționează despre interzicerea colectării plăților informale în instituțiile de învățământ școlar și preșcolar. Potrivit MECC, părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță, pentru că doar așa ei vor deveni adulți intoleranți la corupție și responsabili de propriile acțiuni.

„Atragem atenția cadrelor manageriale/didactice ale instituțiilor de educație despre necesitatea reacționării prompte şi întreprinderii tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii și contracarării fenomenului corupțional în cadrul instituțiilor de educație prin examinarea și elucidarea situațiilor concrete de implicare a subiecților în cazuri de corupție, precum și prin sesizarea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, după caz, a Centrului Naţional Anticorupţie a oricărei tentative de abatere de la prevederile în materia interzicerii colectărilor plăților informale”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Totodată, ministerul reiterează obligația personalului instituţiilor de educație de a întreprinde măsuri de informare, educare şi propagare în rândurile elevilor, părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevilor şi copiilor despre ilegalitatea şi inadmisibilitatea iniţierii şi instigării la colectarea oricăror fonduri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram