Zeci de stații de așteptare a transportului public din Chișinău arată ca după război. Oamenii spun că de vină s-ar face răufăcătorii, cei care le distrug, dar și indiferența autorităților municpale care nu întreprind nimic în acest sens. De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei Chișinău spun că lucrările de reabilitare sunt în plină desfășurare.
MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Pe strada Albișoara din Chișinău sunt ce puțin cinci stații de așteptare și toate arată dezastruos. Scaune rupte, acoperișuri deteriorate și pereți transformați în așa-zise opere de artă”.
„Coșmar. Aici încă s-au păstrat sticlele pereților, dar peste tot sunt stricate. Dezordine. Cine le strică? Cred că tinerii, noaptea”.
„Rămân boschetarii și dorm aici. Ei strică”.
Oamenii care așteaptă transportul public, spun că nu au unde să se adăpostească pe timp de ploaie. Acoperișurile stațiilor, în mare parte, lipsesc.
„Foarte urâte. -De ploaie unde vă ascundeți? Unde să te ascunzi? Vezi că plouă și nu avem unde să ne ascundem”.
„Tocmai am venit de la altă stație. Exact la fel era. Ne ploa în cap. Poliția trebuie să se uite după chestiile date. Municipalitatea lucrează în acest sens, ce părere aveți? N-am văzut să fie înlocuite cumva”.
De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei spun că lucrările de renovare a stațiilor sunt în toi. Acestea au început în luna iulie curent. Astfel, într-o lună sunt reabilitate circa 15 stații. În municipiul Chișinău există în jur de 700 de stații de așteptare, dintre care 650 au pavilioane, iar 50 nu au nimic, fiind instalat doar un indicator rutier.
Conform Codului contravențional, pentru deteriorarea intenționată a bunurilor străine, legea prevede amendă de la 18-36 unități contravenționale, adică de la 900 de lei, la 1800 de lei. Sau până la 40 ore, muncă neremunerată în folosul statului.