/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Fascinat de șopârle. Un băiat din capitală a primit în dar o șopârlă, adusă din Australia

04 septembrie 2019, ora 22:04

Cine crede că șopârlele nu pot fi bune animale de companie, atunci vă invităm să descoperiți pasiunea unui băiat din capitală, care îngrijește de o reptilă. Noul ei stăpân este atât de încântat de ea, încât, pe lângă joacă, are grijă și de mâncarea șopârlei. O hrănește cu diferite gustoșenii, cum ar fi greieri, viermi de făină sau gândaci de bucătărie. Astfel de reptile se mai găsesc în Republica Moldova, iar prețul lor poate ajunge chiar și până la cinci sute de lei.

Îi spune Țepișor și de ceva timp este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Sandu, un băiat de opt ani, din Chișinău.

Sandu: „Îmi place că tot timpul dacă te uiți la ea, ea zâmbește. O îmblânzesc. Vorbesc cu ea, îmi ia câte 15 minute în fiecare zi. O iau din terrarium să o netezesc și după asta fuge brusc sub pat”.

Mama lui spune că băiatul a început să fie fascinat de șopârle după ce a locuit timp de un an în Suedia.

Oxana Marian, mama băiețelului: „Dragostea lui pentru biologie a fost dezvoltată cred că și anul acesta cât am fost în Suedia. Au avut proiecte legate de plantarea pădurilor în diferite straturi”.

Iar tatăl băiatului spune că, inițial, Sandu și-a dorit un șarpe, dar, pentru că le este cam frică de un asemnea animal de companie, au decis că șopârla ar fi mai potrivită.

Ruslan Marian, tatăl băiețelului: „A fost greu desigur să ne decidem. Când a spus a fost în Sicilia cu vreo trei ani și alergau șopârle pe pereți acolo și el alerga după ele și spunea că vrea neapărat o șopârlă de casă”.

Chiar dacă are doar opt ani, Sandu are mare grijă de animalul său de companie. Îl spală în fiecare zi și nu uită să-l hrănească, gândacii fiind preferații șopârlei.

Sandu: „În general cu greieri, viermi de făină sau gândaci de bucătărie. În Moldova nu prea sunt magazine de șopârle”.

Un pui de sopârlă poate să coste în jur de 500 de lei. Reptilele cresc până la vârsta de 15 ani. Băiatul vrea să-și extindă numărul animalelor de companie cu o rozătoare sau cu un papagal.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram