/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Autoritățile britanice s-au răzgândit! Nu vor alunga imigranții din statele UE imediat după Brexit

missing
05 septembrie 2019, ora 09:54

Marea Britanie nu va impune interdicții de circulație liberă pentru cetățenii statelor UE imediat după producerea Brexit-ului. Guvernul britanic s-a răzgândit și va oferi imigranților din UE permisul de ședere pe teritoriul țării pentru o perioadă de trei ani, după ieșirea din Uniune, scrie Mediafax.ro

După declarația recentă a ministrei de Interne a Marii Britani Priti Patel precum că libera circulație se va încheia pe 31 octombrie, organizaţia care îi reprezintă pe imigranţii din ţări UE aflaţi în Marea Britanie, The3million, a avertizat că o astfel de măsură ar genera “discriminare”.

Potrivit sursei citate, Guvernul de la Londra a fost nevoit să renunţe la această abordare în contextul avertismentelor că planul ar putea fi contestat în justiţie de unii dintre milioanele de imigranţi UE.

Potrivit unui mecanism de reglementare a şederii temporare, cetăţenii UE care ajung în Marea Britanie până la finalul lui 2020 vor putea rămâne în această ţară până în decembrie 2023, notează sursa citată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram