Marea Britanie nu va impune interdicții de circulație liberă pentru cetățenii statelor UE imediat după producerea Brexit-ului. Guvernul britanic s-a răzgândit și va oferi imigranților din UE permisul de ședere pe teritoriul țării pentru o perioadă de trei ani, după ieșirea din Uniune, scrie Mediafax.ro

După declarația recentă a ministrei de Interne a Marii Britani Priti Patel precum că libera circulație se va încheia pe 31 octombrie, organizaţia care îi reprezintă pe imigranţii din ţări UE aflaţi în Marea Britanie, The3million, a avertizat că o astfel de măsură ar genera „discriminare”.

Potrivit sursei citate, Guvernul de la Londra a fost nevoit să renunţe la această abordare în contextul avertismentelor că planul ar putea fi contestat în justiţie de unii dintre milioanele de imigranţi UE.

Potrivit unui mecanism de reglementare a şederii temporare, cetăţenii UE care ajung în Marea Britanie până la finalul lui 2020 vor putea rămâne în această ţară până în decembrie 2023, notează sursa citată.