/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Google şi Facebook, investigate în SUA. Autoritățile au suspiciuni față de aceste companii

missing
07 septembrie 2019, ora 15:49

Două grupuri de procurori generali din mai multe state americane au anunţat investigaţii separate privind mari companii din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google Alphabet şi Facebook, din cauza influenţei lor din ce în ce mai crescute pe piaţă.

Prima investigaţie, condusă de procuratura din New York şi care include alte şapte state americane şi districtul Columbia, se concentrează pe Facebook. A doua, anunţată de procuratura din Texas şi care ar putea include până la 40 de alte state, ar putea să vizeze Google, deşi autorităţile nu au specificat despre care dintre companiile mari de tehnologie este vorba.

Odată lăudate ca fiind motoare ale creşterii economice, companiile din social media, de căutare pe internet, comerț electronic şi alte tehnologii digitale sunt din ce în ce mai mult în defensivă în urma unor probleme precum încălcarea confidenţialităţii şi influenţa lor foarte mare pe piaţă, scrie Mediafax.

Politicieni, inclusiv preşedintele Donald Trump, consumatori, alte firme şi autorităţile de reglementare au criticat această influenţă.

„Demarez o anchetă împotriva Facebook pentru a stabili dacă acţiunile lor au pus în pericol datele consumatorilor, au redus calitatea alegerilor consumatorilor sau au crescut preţul publicităţii”, a scris pe Twitter procurorul general din New York, Letitia James.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram