/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ce au convenit „Gazprom” și „Moldova Gaz” în privința tarifelor la gaze și de ce reduceri ar putea beneficia Moldova

missing
09 septembrie 2019, ora 16:25

De la 1 octombrie 2019, Republica Moldova ar putea cumpăra gazul rusesc cu reduceri de până la 10-15 dolari la mia de metri cubi. De la 1 ianuarie 2020, reducerea ar putea fi până la 45-50 dolari la mia de metri cubi, iar din 1 aprilie 2020, aceasta ar putea fi de până la 70 de dolari la mia de metri cubi. Declarațiile au fost făcute de președintele Igor Dodon, după ce a revenit de la Moscova. 

Dodon spune că reducerile din octombrie vor fi făcute în baza „unui mecanism care urmează a fi pus la punct de cei de la Gazprom și Moldova Gaz”.

„S-au găsit rezerve pe interior la Moldova Gaz, au fost stopate toate cheltuielile neclare de bani prin diferite firme și toate rezervele trebuie folosite pentru rebalansarea tarifelor pe intern”, a declarat președintele țării.

Actualul contract al „Moldova Gaz” cu „Gazprom” privind livrarea gazelor rusești în Republica Moldova expiră la finele acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram