/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ar fi exploatat sexual mai mulți copii. Un cetățean al Olandei, învinuit de trafic de copii, extrădat în Moldova

missing
10 septembrie 2019, ora 13:41

„Învinuitul a profitat de situația financiară grea a unor familii dintr-o localitate din sudul republicii, astfel încât să le câștige încrederea. Acesta își selecta copii cu vârsta de până la 14 ani, cărora le oferea bunuri, dar și le facilita financiar participarea la distracții”, se spune în comunicatul Procuraturii Generale.

Potrivit procurorilor, învinuitul după ce le câștiga încrerea copiilor îi invita la domiciliul său din aceeași localitate, dar și din România. Acolo, împreună cu alte persoane neidentificate, îi supunea exploatării sexuale necomerciale. Iar așa cum aceștia au devenit dependenți de ajutorul învinuitului, nu percepeau caracterul real al celor întâmplate.

Făptașul a fost identificat și extrădat din Georgia pe 9 septembrie 2019, unde se afla la momentul acțiunilor procesual penale, pentru a fi deferit justiției. Cheltuielile de extrădare vor fi încasate din contul persoanei învinuite, dacă va fi găsită vinovată. Pentru infracțiunile de care este învinuit, cetățeanul Olandei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram