/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Victor Chironda va candida la Primăria Chișinău pe platforma unui partid. Cum și-a motivat decizia

missing
10 septembrie 2019, ora 12:05

Activistul Victor Chironda, care anunțase anterior că se va înscrie independent în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului, a decis să meargă la alegerile locale din 20 octombrie pe platforma Mișcării Politice „Forța Nouă”, condusă de Valeriu Pleșca. Chironda și-a motivat decizia prin faptul că a rămas prea puțin timp până la alegeri și nu va reuși să colecteze semnăturile necesare pentru a se înscrie în calitate de candidat independent. Totodată, acesta vrea să-și formeze o echipă și în Consiliul Municipal Chișinău, fiind pregătită deja lista cu potențialii candidați la funcțiile de consilieri municipali.

Victor Chironda a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a purtat discuții cu mai multe formațiuni politice, dar „Forța Nouă” a fost „singura care a acceptat propunerea fără a condiționa ceva”.

Chironda susține că, deși va utiliza platforma  formațiunii „Forța Nouă”, candidații la alegerile locale din 20 octombrie  vor rămâne cu statut de neafiliați politic.

În curând va fi lansat site-ul de campanie a acestora pe care toți susținătorii vor putea face donații în fondul electoral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram