Echipa „Hai Moldova” va lansa pe 15 septembrie Campania națională de colectare a deșeurilor electronice și electrice care va dura până pe 15 octombrie curent. Prin urmare, șefa Executivului, Maia Sandu, a sugerat astăzi la ședința Guvernului ca în instituțiile publice din țară să fie instalate coșuri pentru colectarea unor asemenea deșeuri.  

În această perioadă, în fiecare raion va fi creat câte un punct de colectare a echipamentelor electronice ieșite din funcție. În municipiul Chișinău vor fi amplasate 80 de puncte de colectare. Adresele locațiilor vor fi anunțate la evenimentul de lansare a campaniei.

„În cadrul evenimentului de lansare vom aducem cu noi și un container special pentru colectarea obiectelor electronice de dimensiuni mici, care sunt uzate și de care nu mai aveți nevoie.

În perioada campaniei vom colecta baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, televizoare, calculatoare, imprimante, mașini de fax, aparate de fotografiat și filmat, roboți de bucătărie și orice alte deșeuri electronice de dimensiuni mici. La finalul campaniei, deșeurile vor fi transportate către o companie din România care va procesa deșeurile electronice colectate”, au scris reprezentanții grupului pe rețelele de socializare.

În acest context, la ședința de astăzi a Guvernului, prim-ministra Maia Sandu i-a îndemnat pe funcționarii publici să se alăture campaniei.

„Apelul meu este pentru toate instituțiile publice. Să instaleze urne de colectare unor asemenea deșeuri, iar la sfârșitul campaniei pe 15 octombrie să transmită aceste deșeuri grupului „Hai Moldova”, a spus șefa Cabinetului de miniștri.

Menționăm că pe 21 septembrie va avea loc o acțiune de salubrizare la nivel de țară.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!