/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu, despre alegerile din 20 octombrie: Orice tentativă de a folosi resursele adminstrative va fi sancționată

11 septembrie 2019, ora 14:55

Utilizarea resurselor administrative la alegerile locale din 20 octombrie curent este inadmisibilă, iar orice funcționar public care își va permite acest lucru, va fi sancționat. Despre aceasta a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. 

„De modul în care vom reuși să asigurăm corectitudinea acestor alegeri depinde imaginea noastră. Nu vom permite ca să fie ultilizate resursele administrative la alegerilor locale. Orice tentativă de a folosi resursele adminstrative va fi sancționată foarte dur. Îi îndemn pe cetățeni să raporteze orice încălcări depistate în acest sens”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa Executivului a avut un mesaj și pentru membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

„CEC trebuie să-și restabilească imaginea. În această campanie toată finanțarea trebuie să fie transparentă. Pomenile electorale vor fi sancționate. Toți cei care vor fi implicați în asemena acțiuni trebuie amendați”, a mai precizat prim-ministra.

Pe data de 20 octombrie 2019 vor avea loc alegerile locale. Concomitent cu acestea, în trei circumscripții uninominale se vor desfășura alegeri parlamentare noi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram