/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Procuratura a pornit proces penal în urma incendierii unei gunoiști din Sîngerei

11 septembrie 2019, ora 11:43

Procuratura din Sângerei a pornit un proces penal pentru a cerceta situația creată în urma incendierii gunoiștii din raza satelor Țambula și Bilicenii Noi ale raionului Sângerei.

Potrivit informațiilor de la Procuratura Generală (PG), procurorii cercetează acțiunile factorilor de decizie la gestionarea gunoiștii.

„La această fază a procesului penal, procurorii au solicitat opinia Inspectoratului pentru Protecția Mediului Bălți și a Centrului de Sănătate Publică Bălți, pentru a stabili dacă au avut loc încălcări ale legii și dacă au fost cauzate prejudicii. Menționăm că, potrivit legii, exercitarea urmăririi penale în cazul infracțiunilor ecologice ține de competența procuraturii”, se menționează într-un comunicat al PG.

Recent, Procuratura a inițiat două cauze penale și în privința mirosului urât din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram