/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Au cerut întoarcerea profesorilor turci. OccupyGuguță a protestat ieri în timpul meciului Moldova-Turcia

missing
11 septembrie 2019, ora 10:58

Organizația OccupyGuguță a protestat ieri la stadionul „Zimbru” în timpul meciului Moldova-Turcia. Membrii asociației au afișat un banner prin care au cerut întoarcerea profesorilor turci, expulzați anul trecut din Republica Moldova. Protestul a încetat după ce a intervenit paza. 

Pe bannerul afișat în timpul meciului scria în limba turcă: „Erdogan – întoarce-ne profesorii înapoi”. Ulterior, deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba a venit cu detalii pe Facebook.

„Peste doar câteva minute oamenii au fost bruscați de așa-zisa securitate și „paza particulară”. Bannerul li s-a smuls din mână, în cele mai bune tradiții ale unei dictaturi. Eu cred că unii oameni încă nu au acceptat ideea că trăim într-o țară liberă cu oameni, drepturile și libertatea cărora trebuie respectate”, a scris alesul poporului.

De partea cealaltă, ofițerul de securitate al Federației Moldovenești de Fotbal, Veaceslav Samarschi, a declarat că: „Noi suntem obligați de cerințele UEFA și FIFA să nu tolerăm astfel de cazuri. Bannerul conține un mesaj politic”, a spus ofițerul.


Ulterior, bannerul a fost returnat membrilor organizației de către ofițerul de securitate.

Naționala Moldovei de fotbal a suferit ieri înfrângere în meciul cu Turcia pentru calificările la Cupa Europeană 2020. Scorul final fiind 4-0.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram