/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 762: Navă atacată, demitere-surpriză și amenințare pentru Rusia. Zelenski: „Putin e o fiară bolnavă”

/VIDEO/ Primarul de Floreni şi un consilier local, reţinuţi pentru corupție

12 septembrie 2019, ora 09:18

Primarul satului Floreni, raionul Anenii Noi, Alexandru David, şi un consilier local au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pentru că ar fi pretins de la un om de afaceri din localitate 350 de mii de lei pentru a legaliza un teren, aflat în folosinţa acestuia de mai mulţi ani. 

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), bănuiţii urmau să influenţeze membrii Consiliului local ca aceştia să emită o decizie de dare în arendă a terenului care, anterior, ar fi fost preluat abuziv de către antreprenor. Pentru a-i da drepturi legitime asupra terenului, cei doi i-ar fi propus omului de afaceri darea în arendă a lotului după care oferirea posibilităţii de cumpărare a acestuia.

Banii au fost transmişi în trei tranşe, sub controlul CNA – 200 de mii de lei, zece mii lei şi 140 de mii de lei. În urma transmiterii ultimei sume de bani, primarul şi consilierul au fost prinşi în flagrant şi escortaţi la CNA. Pe numele lor au fost iniţiate două dosare – pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, reţinuţii riscă până la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram