Investitorii francezi ar putea renova tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni. O scrisoare de intenție în acest sens a fost semnată astăzi de către companiile franceze. Despre aceasta a afirmat secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Amélie de Montchalin, în cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu. 

„Potențialul schimburilor comerciale și investiționale adiționale între Republica Moldova și Franța este vast, întrucât noi investitori francezi au manifestat deja interes pentru lansarea afacerilor în Republica Moldova. Guvernul francez este disponibil să coopereze cu Republica Moldova în ce privește aspectele fiscale, pentru a evita dubla impozitare, a preveni evaziunea fiscală și a lupta împotriva finanțării terorismului”, a spus Amélie de Montchalin.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în cadrul consultărilor politice extinse, Nicolae Popescu și Amélie de Montchalin au precizat că filiala Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD), Proparco, specializată în finanțarea sectorului privat, a manifestat interes pentru extinderea prezenței sale în Republica Moldova, în special cu scopul de a consolida sectorul bancar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!