/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Scările de granit din parcul Valea Morilor, inaugurate. Autritățile dau asigurări că vor rezista cel puțin o sută de ani

17 septembrie 2019, ora 22:18

Inaugurare cu mult fast. Scara de granit ce duce spre parcul Valea Morilor a fost lansată oficial. Nu au lipsit oficialii, fanfara și panglica. Aceasta a avut culorile tricolorului, mai ales că banii pentru renovare, aproape un milion de euro, au fost oferiți de primăria București, sub formă de grant.

PAVEL RUSU, PRETORUL SECTORULUI CENTRU: „Vă zic cu fermitatea și cu certitudine că scara noastră este cu mult mai frumoasă decât scara de la Odessa”.

Solemnitățile au început cu o conferință de presă. Chiar dacă nu a mai răspuns la întrebările jurnaliștilor, primarul interimar al capitalei i-a dăruit omologului român o farfurie în stil tradițional și o pungă, în care se aflau și sticle.

Ulterior, cei doi primari s-au îndreptat spre scara de la Valea Morilor, unde, sub acorduri de fanfară, au tăiat panglica tricoloră.

Tot ei au fost primii care au pășit pe treptele inaugurate. Au coborât, fiind acompaniați de muzica unui vals, compus de Eugen Doga.

DANIEL TUDORACHE, PRIMARUL SECTORULUI 1, BUCUREȘTI: „Am urcat atunci și m-am împiedicat, sincer să fiu. Acum doi ani când am venit, am văzut cum arătau și acum chiar mă bucur”.

Pe scări a fost amenajată și o expoziție fotografică, dedicată orașului Chișinău. Lipsea doar panta de acces pentru părinții cu cărucioare și persoanele cu deficiențe locomotorii.

PAVEL RUSU, PRETORUL SECTORULUI CENTRU: „Unghiul de înclinare de ziua de azi nu permite ca această pantă să fie instalată”.

ADRIAN TALAMCI, PRIMAR GENERAL INTERIMAR: „Cred că anul viitor în Consiliu o să discutăm și problema respectivă. Proiectul inițial și așa a fost majorat cu trei milioane de lei”.

Scara renovată a fost lăudată de unii trecători.

„Nici nu știu de câți ani am visat să fie aici o regulă, o frumsețe, pentru că eu mergeam pe scările acestea la lucru mai mult de zece ani, în fiecare dimineață”.

„Măcar că am 70 de ani, dar sunt fericit. O să merg în fiecare zi pe scările astea”.

Mulțumiți că au scos-o în capăt, muncitorii care au lucrat mai bine de un an la amenajarea scărilor, și-au făcut câte un selfie.

„Eu cred că o să reziste foarte mult pentru că aici e beton armat și în pereți și la trepte, peste tot”.

Reconstrucția Scării de granit a fost posibilă datorită unui grant în valoare de 920 mii de euro, oferit București. Și Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane de lei pentru o serie de lucrări aferente construcției. Treptele din parcul Valea Morilor au fost construite în anul 1970 și de atunci nu au mai fost renovate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram