/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Un grup de magistrați s-a adresat în instanță. CSM ar putea fi obligat să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor

missing
19 septembrie 2019, ora 15:41

Grupul de magistrați care cer să fie organizată Adunarea Generală a Judecătorilor, pentru a iniția procedura de demisie a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a adresat în instanța de judecată. Cererea a fost înaintată ieri, 18 septembrie.

Judecătorii au cerut în instanță ca CSM-ul să fie obligat să emită actul administrativ cu privire la convocarea Adunării Generale a Judecătorilor.

După repartizarea aleatorie, dosarul i-a revenit magistratei Ala Malîi, care a declarat abținere de la judecarea cererii, argumentând că este cumătră cu unul dintre semnatarii cererii – judecătorul Ghenadie Pavliuc.

Declarația de abținere a judecătoarei Ala Malîi a fost respinsă astăzi de un complet de judecată al Curții de Apel Chișinău. Astfel, Malîi urmează să examineze cererea grupului de magistrați care vrea convocarea Adunării Generale a Judecătorilor.

Amintim că 87 de judecători au semnat o cerere adresată CSM-ului prin care au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor. Astăzi, CSM a amânat examinarea cererii și a dispus Inspecției Judiciare să verifice dacă nu s-au făcut presiuni pe judecătorii care au semnat solicitarea.  Chestiunea urmează să fie discutată din nou la CSM la ședința următoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram