/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

De unde știa Dodon că Robu vine în Parlament în ziua când s-a ridicat imunitatea deputatelor din PP ȘOR

missing
20 septembrie 2019, ora 11:16

Președintele țării Igor Dodon a comentat acea declarație, făcută de la tribuna Parlamentului, cu privire la faptul că știe că procurorul general interimar va veni la ședința Legislativului, în ziua în care deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova li s-a ridicat imunitatea parlamentară. După ce declarația a stârnit un val de critici, iar Dodon a fost acuzat că ar controla Procuratura, președintele spune că a aflat de la speaker-ul Zinaida Greceanîi, care fusese în prealabil anunțată despre intenția procurorului de a veni în Parlament, înainte de începerea ședinței la care șeful statului urma să țină un discurs. 

„Eu, când am venit în Parlament, doamna Greceanîi m-a întrebat: Cine vreți să ia primul cuvântul – luați Dvs. sau procurorul? Procurorul din timp a informat Parlamentul că vrea să vină (…). Eu nu am spus cu ce vine, procurorul a informat Parlamentul că, uite: vreau să vin și cu ce vreau să vin, și doamna Greceanîi mi-a zis: Știu că vreți să veniți cu un mesaj, când veniți? Vă dăm mai întâi cuvântul Dvs. sau procurorului? Și eu am spus: Nu, haideți încep eu. Vin cu un mesaj către deputați, către cetățeni, și apoi plec”, a comentat Igor Dodon la emisiunea Moldova în Direct de la postul național Moldova 1.

Dodon a respins acuzațiile precum că ar controla deciziile procurorului general: „Eu nu discut cu procurorul general și nici nu am de gând să discut. Eu am semnat decretul și mai departe să-și facă treaba. N-are ce umbla la Președinție sau Parlament; el este independent; este o poziție principială – nu mă implic și nici nu mă voi implica vreodată în activitatea Procuraturii, că de altfel, revenim la sistemul care a fost până acuma”, a mai spus Dodon.

Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară luni, pe 16 septembrie. Ieri, unui alt deputat, deja din fracțiunea Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, i s-a ridicat imunitatea parlamentară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram