/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Numele beneficiarilor furtului miliardului, care apar în raportul Kroll. Companii despre care nu s-a știut

missing
20 septembrie 2019, ora 16:49

În raportul Kroll figurează numele lui Vlad Plahotniuc, care a fost principalul beneficiar al furtului miliardului.  Pe locul doi se află gruparea lui Vlad Filat, iar următorii sunt Ilan Șor și apropiații lui, a declarat președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari.

„Nu este surpriză că aici este Ilan Șor, Ilona Șor, Marina Tauber, care să făcea că este curată ca lacrima, Reghina Apostolova, Iurie Fotescu, aproape toată fracțiunea Partidului Șor.  Este grupul de pe lângă „Unibank”, este Petru Lucinschi, Vladimir Novosadiuc. Figurează și numele lui Gabriel Stati. Practic în fiecare a doua pagină este figurantă notara Olga Bondarciuc. Pe numele ei au fost transferate sume impunătoare”, a enumerat Slusari.

În raportul Kroll apar și companii deținute de Vlad Plahotniuc:„Prime Management”, „Finpar Invest”, dar și firme despre care nu s-a vorbit până acum: „Gemenii” și „Basconslux”.

„Sunt și nume noi. Va trebui să vedem cine sunt ei și legăturile lor cu clasa politică”, a adăugat deputatul Lilian Carp.

Deputații au precizat că au numit toate numele importante care sunt în cele  două documente pe care le-au primit de la Procuratură și Banca Națională, fără a menaja pe cineva. Numele soțului Zinaidei Greceanîi  și al companiei lui nu apare în document.

„Noi am semnat declarația prin care ne-am obligat să nu dezvăluim numele, dar ne asumăm acest lucru. De dragul cetățenilor încălcăm acest document pe care l-am semnat”, a adăugat Alexandru Slusari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram