În componența Consiliului de Observatori al companiei „Moldovagaz” a fost ales un reprezentant din partea societății civile, pentru prima dată de la fondarea instituției. Expertul economic Adrian Lupușor a fost numit vicepreședinte al consiliului.

L-am înaintat pe Adrian Lupușor pentru că am încredere în cunoștințele sale și pentru că era timpul de a aduce în componența acestui Consiliu un reprezentat care vine din sectorul asociativ. Cu studii la Praga, în economie și finanțe și responsabilități asumate pe parcursul carierei sale în managementul strategic al organizației și dezvoltarea metodologiilor de cercetare economică și socială, Adrian m-a convins că lucrurile pot sta mai bine în domeniul energetic”, a argumentat ministrul Economiei Vadim Brînzan.

Adunarea generală extraordinara a acționarilor SA ,,Moldovagaz” a ales azi, prin vot cumulativ, nouă componență a Consiliului de Observatori: Elena Burmistrova, Serghei Kuzneț, Victor Valov, Ghenadie Abașchin, Adrian Lupușorș și Călin Negură.

Tot astăzi, acționarii întreprinderii au votat și pentru încetarea înainte de termen a împuternicirilor unor membri ai Consiliului de Administrație, dar nu au făcut publice numele celor vizați.

Amintim că, începând cu 2 septembrie, întreprinderea „Moldovagaz” are un nou președinte al Consiliului de Administraţie, Vadim Ceban.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!