În acest weekend se prevăd înghețuri pe timpul nopții. Recomandările specialiștilor

21 septembrie 2019, ora 09:20

Pentru acest weekend meteorologii au prognozat răcirea considerabilă a vremii. Izolat, se vor înregistra înghețuri cu intensitatea de -1, -2 grade Celsius pe parcursul nopții.

Astfel, este posibilă afectarea roadei nerecoltate de legume şi struguri

Specialiștii recomandă utilizarea metodei fumigaţiei, care diminuează scăderea temperaturii în stratul de aer de la suprafaţa solului în orele matinale, folosirea irigării, pentru a reduce din intensitatea răcirii radiative a suprafeţei terestre, ventilarea aerului – proces care împiedică formarea inversiunilor termice în stratul de aer din vecinătatea solului și încălzirea directă a aerului cu ajutorul unor instalaţii speciale emițătoare de radiații infraroșii.

Astăzi, pe parcursul zilei, maximele vor oscila între 14 grade la Nord și 19 la Sud. Cerul va fi însorit și precipitații nu sunt prevăzute.

Mâine, temperaturile vor crește și vom avea 20 de grade la Nord și 24 la Sud.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram